ValikkoSulje

Lataa Taaleri mobiilisovellus ja aloita sijoittaminen

Pääset alkuun mobiilisovelluksemme avulla ja pääset seuraamaan salkkusi kehitystä.

Usein kysyttyä

Onko salkun koolla alarajaa?

Kyllä. Rakennamme asiakkaillemme salkkuja 1000 eurosta ylöspäin. Lisäsijoitusten koolle ei ole asetettu mitään alarajaa – voit valita juuri sinulle sopivan säästömäärän.

Maksaako tilin luominen tai sopimuksen tekeminen?

Ei maksa - Tilin luominen ja sijoituspalvelusopimuksen tekeminen ei maksa mitään. Perimme palkkioita ainoastaan jos päätät siirtää rahaa palveluun.

Kuinka kauan tilin avaaminen kestää?

Tilin avaaminen on helppoa, eikä tavallisesti kestä 10 minuuttia kauempaa. Asiakkuus aukeaa heti ja voit siirtää rahaa palveluun vaikka samantien. Käymme kauppaa normaalisti kaksi kertaa viikossa (maanantaisin ja torstaisin) ja sijoitamme siirtämäsi rahasi mahdollisimman nopeasti.

Voinko avata tilin yritykselleni?

Valitettavasti se ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Voinko avata tilin lapsilleni?

Digitaalinen palvelumme on tällä hetkellä suunnattu vain täysi-ikäisille asiakkaille.

Kuinka usein salkun arvo päivittyy?

Salkun arvo päivittyy kerran vuorokaudessa, tyypillisesti aikaisin aamulla.

Salkkuni painotukset eivät vastaa mallia. Mistä on kyse?

Pyrimme pitämään salkkusi painotukset aina lähellä tavoitetta. Muista kuitenkin, että etenkin pienempien alle 5000 euron salkkujen painotuksissa voi olla poikkeuksia instrumenttien korkeista yksikköhinnoista johtuen. Jos säästät kuukausittain, ostamme salkkuusi aina niitä instrumentteja, jotka sieltä vielä puuttuvat tai ovat alipainossa. Hajautus paraneekin jatkuvasti salkun koon kasvaessa.

Voinko siirtää nykyiset sijoitukseni Taalerille realisoimatta niitä ensin?

Valitettavasti et. Otamme vastaan ainoastaan rahaa, joka sijoitetaan asiakkaan kanssa yhdessä sovittujen periaatteiden mukaisesti.

Voinko sijoittaa myöhemmin muita summia, kuin nyt määrittelemäni kuukausisäästön?

Totta kai. Määrittelemäsi kuukausisäästö ei sido sinua mihinkään - voit aina valita vapaasti paljonko sijoitat. Kuukausittainen säästäminen on joka tapauksessa järkevää ja helppo tapa kerryttää varallisuutta.

Asun Suomen ulkopuolella – voinko silti sijoittaa Taalerin kautta?

Voit avata tilin ja tulla asiakkaaksi, jos olet ensisijaisesti verovelvollinen Suomessa ja sinulla on suomalaiset pankkitunnukset. Emme valitettavasti voi tällä hetkellä palvella asiakkaita, jotka ovat verovelvollisia Suomen ulkopuolella.

Mitä jos haluan tehdä lunastuksen?

Voit tehdä lunastuspyynnön kun haluat ja salkkusi sisältämät ETF:t voit lunastaa rahaksi milloin vain. Huomaathan, kuitenkin että impakti-sijoitukset sen sijaan ovat luonteeltaan epälikvidejä, eikä niitä voi lunastaa ennen projektien päättymistä, tyypillisesti n. 10 vuoden päästä projektin aloittamisesta. Tuotantovaiheessa esimerkiksi tuulivoiman sijoitukset maksavat vuotuista tuottoa, mutta pääoma on sidottuna hankkeista irtautumiseen asti. Mieti siis tarkkaan, kuinka suuren osan salkustasi olet valmis sijoittamaan pitkäksi aikaa.

Mitä jos haluan lopettaa palvelun käyttämisen?

Voit lunastaa salkkusi sisältämien ETF:ien osuuden rahaksi milloin vain. Impakti-sijoitukset sen sijaan ovat luonteeltaan epälikvidejä, eikä niitä voi lunastaa ennen projektien päättymistä, tyypillisesti n. 10 vuoden päästä projektin aloittamisesta. Tuotantovaiheessa esimerkiksi tuulivoiman sijoitukset maksavat vuotuista tuottoa, mutta pääoma on sidottuna hankkeista irtautumiseen asti. Mieti siis tarkkaan, kuinka suuren osan salkustasi olet valmis sijoittamaan pitkäksi aikaa.

Mitä on impakti-sijoittaminen?

Kutsumme impakti-sijoittajamiseksi sellaista sijoittamista, jossa tavoitellaan rahamääräisen tuoton lisäksi myös muuta, mitattavaa hyötyä, kuten hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Impakti-sijoittaminen tunnetaan myös nimellä vaikuttavuussijoittaminen.